عمل قلب باز چیست؟
عمل قلب باز، به درمان مشکلات قلبی از جمله نشانههای نارسایی قلبی، نقایص مادرزادی قلب، آریتمی، آنوریسم و بیماری عروق کرونر میپردازد. این نوع جراحی قلب در آن قفسه سینه باز میشود و در ماهیچهها، دریچهها و یا رگهای قلب عمل انجام میشود. براساس آمارهای موجود، این عمل یکی از پرکاربردترین عملهای جراحی در بزرگسالان است.
عمل قلب باز یکی از جراحیهای تهاجمی است اما در عین حال جالب است بدانید که این جراحی دارای آمار مرگ و میر پایینی در بیمارستانها است. ممکن است با شنیدن عمل قلب باز، استرس و ترس پیدا کنید. اما مهم است که بدانید که نرخ مرگ و میر در بیمارانی که این عمل را انجام میدهند، تقریباً ۲.۹ درصد است.
چه زمانی عمل قلب باز لازم است؟
جراحی قلب باز برای انجام CABG (جراحی پیوند بایپس) مورد استفاده قرار میگیرد بهمنظور درمان بیماری عروق کرونر، که ممکن است برای افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، ضروری باشد. بیماری عروق کرونر یا گرفتگی عروق قلبی زمانی رخ میدهد که رگهای خونی که خون و اکسیژن را به عضله قلب منتقل میکنند، باریک و سفت شوند، اغلب به عنوان “تصلب شریانها” شناخته میشود.
تصلب شریانها زمانی رخ میدهد که مواد چرب پلاکی روی دیوارههای عروق کرونر تشکیل میشود، که میتواند شریانها را باریک کرده و جریان خون را دشوار کند. اگر خون بهطور کامل به سمت قلب نتواند جریان پیدا کند، ممکن است حمله قلبی اتفاق بیافتد.
پزشکان برای درمان بیماریهای قلبی، به ویژه بیماری عروق کرونر، از جراحی قلب باز بهره میگیرند. این نوع جراحی ممکن است به دلایل مختلفی لازم باشد، مانند:
- تعمیر یا جایگزینی دریچههای قلب با دریچه مصنوعی (بیماری دریچه قلب)
- ترمیم مناطق آسیبدیده یا نامناسب قلب
- کاشت دستگاههای پزشکی که به نوبه خود به ضربان منظم قلب کمک میکنند
- جایگزینی قلب آسیبدیده با قلب اهدایی (پیوند قلب)
- درمان آریتمیهای قلبی، از جمله فیبریلاسیون دهلیزی
- درمان نقایص مادرزادی قلب، مانند نقص سپتوم دهلیزی یا سندرم هیپوپلاستیک قلب چپ
- بیماری عروق کرونر
- درمان نارسایی قلبی
- ترمیم آنوریسم آئورت توراسیک