قلب به عنوان یکی از مهمترین اعضای بدن شناخته میشود و بهترین متخصص قلب و عروق توصیه میکنند که افراد همیشه مراقب سلامت و عملکرد قلب خود باشند. قلب مانند یک پمپ عمل کرده و خون را به تمام نقاط بدن میرساند، بنابراین هرگونه مشکل در قلب میتواند به آسیب در دیگر اندامها منجر شود، که جدیترین آن ایجاد مشکلات در مغز است. متخصص قلب و عروق با ارائه درمانهای مناسب به بازگشت سلامت قلب شما کمک میکند.
ویژگیها و وظایف بهترین متخصص قلب و عروق:
همانطور که میدانید، مسئولیت یک متخصص قلب و عروق حاذق بررسی و رسیدگی به وضعیت قلب و عروق است که وظیفه خونرسانی به بدن را بر عهده دارند. تشخیص هرگونه نقص یا نارسایی در سیستم قلب و عروق و همچنین شناسایی علت بیماری، در حیطه تخصصی این پزشک قرار میگیرد. لازم به ذکر است که متخصص قلب و عروق خود جراحی انجام نمیدهد، بلکه در صورت نیاز به عمل جراحی، باید از یک جراح حرفهای قلب و عروق و با تجربه کمک بگیرد. از جمله مهمترین وظایف بهترین متخصص قلب و عروق شامل موارد زیر است:
ابتدا پزشک و متخصص قلب و عروق باید آزمایشهای لازم و تستهای مربوط به ارزیابی وضعیت قلب بیمار را انجام دهد و تا زمانی که نتایج آزمایشات مشخص نشده است، از ابراز حدس و گمانهای خودداری کند تا موجب اضطراب بیمار نشود، زیرا استرس میتواند وضعیت قلب را تشدید کند و نتایج تستها را تحت تأثیر قرار دهد.
پس از آن، پزشک قلب و عروق نتایج آزمایشات را بررسی کرده و معاینات فیزیکی بیمار را انجام میدهد. برای بیمار باید یک پرونده پزشکی تشکیل شود که شامل مجموعه آزمایشات، نتایج معاینات فیزیکی، روش درمان، دوره درمانی و وضعیت فعلی بیمار باشد. این پرونده ضروری است، چرا که اگر بیمار بخواهد در طول درمان به پزشک دیگری مراجعه کند یا متخصص قلب و عروق نیاز بداند از نظرات سایر متخصصین کمک بگیرد، این پرونده میتواند وضعیت بیمار را بهخوبی گزارش دهد.
ممکن است در طول درمان، پزشک تصمیم بگیرد روش درمانی را تغییر دهد. در چنین شرایطی بیمار باید طبق نظر او عمل کند. بهتر است متخصص قلب و عروق قبل از شروع هر روش درمانی، به دقت شرایط بیمار و نتایج آزمایشات را بررسی کرده و سپس تصمیم نهایی را اتخاذ کند.
همچنین، بهترین متخصص قلب و عروق تا حد امکان باید درمانهای دارویی و غیر جراحی را برای بیمار در نظر بگیرد. جراحی تنها به عنوان آخرین گزینه مطرح میشود و زمانی به کار میرود که سایر روشهای درمانی مؤثر واقع نشوند. برای مثال، ممکن است پزشک تنها تغییر سبک زندگی و تجویز داروهای خاص را کافی بداند.
دکتر غلامحسین فاتحی به عنوان بهترین متخصص قلب و عروق در تهران و از بهترین جراح قلب و عروق در تهران شناخته میشوند. شما عزیزان اگر به دنبال برترین جراح و متخصص قلب و عروق در تهران هستید پیشنهاد اول ما در مجموعه نفیس کلینیک جناب آقای دکتر فاتحی هستند.
تست و آزمایشاتی که توسط بهترین متخصص قلب و عروق انجام میشود
در پاسخ به پرسش شما درباره اینکه بهترین متخصص قلب و عروق در تهران چه کسی است و چه وظایفی دارد، میتوان گفت که یکی از اصلیترین وظایف این پزشک، تجویز تستها و آزمایشات مختلف برای ارزیابی سلامت قلب و عروق است. علاوه بر آزمایش خون، موارد زیر نیز ممکن است برای تشخیص بیماریهای قلبی توسط متخصص تجویز شوند.
تست ورزش:
تست ورزش، که به تست استرس نیز معروف است، یکی از ابزارهای تشخیصی برای مشکلات قلبی و عروقی به شمار میآید. در این روش مشابه الکتروکاردیوگرام، از الکترودهایی روی سینه استفاده میشود تا فعالیت قلب در هنگام انجام فعالیت بدنی مانند راه رفتن روی تردمیل یا دویدن را ثبت کنند. این تست به ارزیابی واکنش قلب به استرس فیزیکی میپردازد
دکتر غلامحسین فاتحی در مطب خود امکالن انجام و گرفتن تست ورزش از شما را دارند. جهت مراجعه به مطب ایشان که در غرب تهران و منطقه 22 بلوار امیبرکبیر واقع است میتوانید نوبت خود را به راحتی از بخش نوبت دهی آنلاین رزرو فرمایید.
الکتروکاردیوگرام (ECG):
ECG یا نوار قلب، روشی است که برای بررسی فعالیت الکتریکی قلب به کار میرود. این تست برای سنجش ریتم و تعداد ضربان قلب استفاده میشود و نقش مهمی در تشخیص بسیاری از اختلالات قلبی ایفا میکند. انجام این تست بسیار ساده است؛ با قرار دادن الکترودهای ایمن همراه با ژل در نواحی معین روی سینه، فعالیت قلب اندازهگیری میشود. همچنین میتوان این تست را به صورت سیار انجام داد، به گونهای که فرد برای مدتی با الکترودهایی که روی بدن قرار دارند، تحت نظارت باقی بماند. این روش برای زمانی که بیمار باید به طور مداوم تحت نظر باشد، مناسب است.
تست اکوکاردیوگرام:
اکوکاردیوگرام، یا اکو، یکی دیگر از روشهای تشخیصی برای مشکلات قلبی و عروقی است. این تست با ارسال امواج فراصوت با فرکانس بالا، تصاویری از قلب ایجاد میکند که در تشخیص بیماریها و مشکلات قلبی مؤثر هستند. اکوکاردیوگرام یک روش ساده است که بدون درد و ناراحتی در کلینیکهای سرپایی انجام میشود و برای ارزیابی سلامت عضلات قلب، انقباضات، وضعیت دریچهها و اندازه قلب به کار میرود.
کاتتریزاسیون قلب (آنژیوگرافی):
کاتتریزاسیون قلب یا همان آنژیوگرافی، یکی دیگر از روشهای تشخیصی است که از سوی متخصص قلب و عروق تجویز میشود. پزشک با وارد کردن لولهای به نام کاتتر از طریق شریان بازویی یا ران، آن را به سمت قلب هدایت میکند. این کاتتر دارای دوربینی است که امکان تصویربرداری از وضعیت قلب و عروق را فراهم میکند. همچنین این روش برای رفع گرفتگیهای قلبی و عروقی نیز به کار میرود، به گونهای که رسوبات چربی از داخل عروق حذف میشوند.
روش رادیواکتیو:
یکی از دیگر روشهای تشخیصی برای ارزیابی بیماریهای قلبی، استفاده از تست رادیواکتیو است. این روش که به نوعی اسکن هستهای به شمار میآید، تصاویری رنگی و دقیق از قلب و عروق ارائه میدهد. پزشک مادهای رادیواکتیو را از طریق ورید به بدن تزریق میکند و با استفاده از تصویربرداری هستهای، وضعیت قلب را ارزیابی میکند. این روش بهویژه برای تشخیص گرفتگیهای عروقی مؤثر است.
بهترین جراحی قلب و عروق
قلب یکی از مهمترین اعضای بدن است که با پمپاژ خون، باعث به جریان افتادن آن در سراسر بدن از طریق رگها و شریانها میشود و خون را به اندامهای مختلف هدایت میکند. بهترین متخصص قلب و عروق وظیفه بررسی وضعیت قلب بیمار را برعهده دارد و هرگونه اختلال در سیستم قلبی عروقی، از جمله نارسایی دریچه آئورت یا میترال را تشخیص میدهد. اگر نیاز به جراحی باشد، این عمل توسط جراح قلب انجام میشود. افرادی که به بیماریهای عروق قلبی دچار هستند، باید توجه داشته باشند که چه زمانی به متخصص قلب و چه زمانی به جراح قلب مراجعه کنند.
بهترین متخصص قلب چه اختلالاتی را درمان میکند؟
قلب، چه در بزرگسالان و چه در کودکان، ممکن است به دلیل اختلالات مادرزادی یا افزایش سن دچار مشکلاتی شود. در این مواقع، بهترین اقدام مراجعه به یک پزشک متخصص و حرفهای در جراحی قلب است تا درمان لازم را انجام دهد و سلامت قلب را بازگرداند. برترین جراحان قلب در تهران و شهرهایی مانند اصفهان و اهواز، به درمان اختلالات قلبی زیر میپردازند:
بیماری آترواسکلروز:
این عارضه قلبی در نتیجه تجمع پلاکها در مسیر شریان قلب به وجود آمده و گردش خون را مختل میکند. به مرور زمان این اختلال باعث:
- افزایش فشار خون
- وقوع حملات قلبی و سکته
- بروز بیماری عروق کرونر (CAD) میشود.
آریتمیهای قلبی:
این اختلال در سیستم الکتریکی قلب باعث ضربان نامنظم قلب میشود. انواع مختلف آریتمی که ممکن است با آن روبرو شوید شامل:
- تاکیکاردی (ضربان سریع قلب)
- برادیکاردی (ضربان کند قلب)
- فیبریلاسیون دهلیزی (ضربان نامنظم قلب) هستند.
عفونتهای قلبی:
لایههای مختلف قلب ممکن است دچار عفونت شوند. رایجترین عفونتهایی که توسط جراح قلب شناسایی و درمان میشوند عبارتند از:
- میوکاردیت (التهاب عضله قلب)
- اندوکاردیت (عفونت لایه داخلی قلب)
- پریکاردیت (عفونت لایه خارجی قلب).
دلایل مراجعه به متخصص قلب و عروق چیست؟
علت اصلی مراجعه به بهترین متخصص قلب و عروق، احتمال بروز مشکلات قلبی و عروقی در فرد است. معمولاً زمانی که پزشک عمومی به وجود یک مشکل مشکوک شود، بیمار را به متخصص قلب ارجاع میدهد. این مشکل ممکن است بر اساس سابقه خانوادگی یا بروز علائم خاصی در فرد شناسایی شود. بنابراین، در پاسخ به این سوال که “چه زمانی باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کرد؟”، میتوان گفت که در چند حالت نیاز به مشاوره با پزشک قلب وجود دارد.
اولین وضعیت زمانی است که شما دارای سابقه خانوادگی مشکلات قلبی مانند کلسترول بالا، فشار خون بالا، یا سکته قلبی هستید. در این شرایط باید برای ارزیابی وضعیت قلب و عروق خود، با پزشک متخصص مشورت نمایید. دومین وضعیت، زمانی است که مشکلاتی در سیستم قلبی عروقی خود احساس میکنید که به مرور تشدید میشوند. برخی از مهمترین این مشکلات شامل موارد زیر هستند. سومین وضعیت نیز زمانی رخ میدهد که پزشک عمومی یا غیرمتخصص، مشکلاتی را در نتایج آزمایشات یا معاینات فیزیکی شما شناسایی کند. در این صورت، مراجعه به بهترین متخصص قلب و عروق برای بررسی بیشتر الزامی است.
مشکلات شایع شامل:
- تنگی نفس
- ناراحتی در قفسه سینه
- خستگی شدید
- تپش قلب و آریتمیهای مکرر
- سرگیجه
- تعریق سرد
- فشار خون بالا
- احساس ناراحتی در فک و گلو
انواع روشهای جراحی قلب توسط بهترین جراح قلب
بهترین پزشکان جراحی قلب از طیف گستردهای از روشهای مختلف برای درمان اختلالات قلبی استفاده مینمایند. انتخاب مناسبترین روش جراحی معمولاً به نوع بیماری و مهارت جراح بستگی دارد. یک جراح قلب از تکنیکهای درمانی زیر برای احیای سلامت قلبی شما بهره میبرد:
جراحی قلب باز:
یکی از قدیمیترین تکنیکهای جراحی قلب باز است که با برش عمودی و بزرگی در قفسه سینه انجام میشود تا جراح به قلب دسترسی کامل داشته باشد. برخی جراحان به دلیل حساسیت بالا، ترجیح میدهند از روشهای جایگزینی مانند آنژیوپلاستی یا بالونگذاری استفاده کنند.
جراحی با روباتهای کمکی:
روباتهای دقیق و کوچکی وجود دارند که میتوانند به جراح قلب در حین عمل کمک کنند. این تکنولوژی امکان انجام جراحی با حداقل برش و صدمه به بدن بیمار را فراهم میسازد و مشکلات قلبی را با دقت بیشتری درمان میکند.
استنتگذاری قلب:
یکی دیگر از روشهای رایج در جراحی قلب است که توسط جراح انجام میشود. در این روش، یک لوله باریک که حاوی دوربین و فنر استنت است، از شریان ران پا یا مری وارد بدن میشود. این فنر در قسمتی از رگ که دچار تنگی یا انسداد شده، باز شده و جریان خون را بهبود میبخشد.